maanantai 16. toukokuuta 2016

Noksan

Nyt on vähän historioidumpi otus kyseessä taas.

Nimi: Monochromatic's Poikkeustila "Noksan"
Ikä: Nuori aikuinen. Muovailtu toukokuussa 2015.
Sukupuoli: Uros.
Laji/rotu/tyyppi: kesyrotta, dumbo.
Väri: Violetti hooded, silmät mustat. Kuvio on mismarked, mutta niin sen kuuluu ollakin.
Muuta: Noksan on erityiseläin. Se perustuu yhteen karseaan uneen, jonka joskus näin. Rescuoin jostakin rottia (ja yhden kaksinaamaisen kissan), joista kaksi oli urospuolisia hoodedeja; violetti hooded dumbopoikanen ja aikuinen agouti hooded uros. Unessa yritin siivota rotille häkkejä elinolojen parantamiseksi, ja laitettuani poikasen uroksen seuraksi siivouksen ajaksi, se repi pieneltä jalan irti. Piti ne sitten tietysti erottaa. Poikasen kintunjämästä vuoti kamalasti verta, eikä sille voinut mitään tehdä, joten se jäi kolmiraajaiseksi.

Elämää helpottaakseni päätin, että tästä peukkuriversiosta tulee aikuinen. Poikaset ovat kauhean vaikeita tehdä! Aikuisella Noksanilla on myös enemmän tarinavaraa. Se vanha agouti joka puri Noksanin jalan odottaa vielä olemassaoloaan suunniteltujen joukossa. Olen jo visioinut, että ehkä se on istuvassa asennossa.

Nimi Noksan on turkin kieltä, se tarkoittaa puutteellista. Syynä tälle on pojan puuttuva oikea takatassu. Myös päässä voi olla jotain vikaa, ehkä johtuen kamalista taustoista mitä ressukalla on. Olen nyt pohdiskellut myös tuota "virallista nimeä", ja meinaa ärsyttää se kun siinä ei lue Noksan vaan Poikkeustila. Molemmat kyllä sopivat otukselle, vaikka Noksan kuulostaa paremmalta ja on sanana juuri oikean värinen, siinä missä Poikkeustilassa on paljon punaista, valkoista ja kellertävyyttä. Nimen tulisi oikeasti sopia väriltään sille jolle se on annettu!

Ennen silmien lakkausta.

Piirtelin joskus muistiin tuon oudon unen.











Oikea jalka puuttuu, kyllä.












Noksu on vaaaaaikea kuvattava. Hyvin kuvauksellinen ja herkullisen värinen, ja naamastakin tulee Herkku mieleen, mutta en saa sen silmiä tarkennettua läheskään aina... Eipähän ole liian helppoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olokee sitte immeisiks.