perjantai 12. toukokuuta 2017

Syyllisyys

Nimi kuvaa sitä tunnetta mikä joissakin unissani voi olla läsnä. Moniulotteista.

Nimi: Univory Culpa "Syyllisyys"
Ikä/tehty: Saatu valmiiksi 4/5/17.
Sukupuoli: Hermafrodiitti.
Laji/rotu/tyyppi: Kesyrotta, rex.
Väri: Luonnonvalkoinen rubiineilla silmillä. (Tai punaisilla silmillä tummanpunaisin pupillein.)
Muuta: Halusin Syöverille ja Syyllisyydelle järkevät asennot, suunnilleen sellaiset missä ne eräässä unessanikin olivat. Kun yhdellä jo oli nokka maassa, tein toiselle pystymmän asennon. Asento on ihan OK, mutta silmät sijoittuvat liian korkealle ja ovat siis liian lähellä toisiaan.

Vilkkaampi kuin Syöveri, muttei kai yhtään sen helpompi tulkattava.

Syöverin tekstissä on pitkä sepustus sen ja tämän taustasta; ne perustuvat korneihin uniini, joiden kornius tulee siitä, että ne ovat meikäläisen rotanhankintaunia. Ostan jostakin eläimiä aikomuksenani tietysti pitää niitä hyvin, mutta silti teen asiat pieleen ja eläimet kärsivät. Unissa on tyypillistä sekin että järkytyn itse suuresti siitä kun löydän häkeistä kuolleita rottia tai tajuan unohtaneeni antaa niille vettä (asia josta olen aika tarkka oikeasti, aina ennen kuin käyn nukkumaan tarkistan että kissoillamme on vettä). Usein ne kärsivät liikaa liian aikaisin, kun pelastan ne silloin kun mitään hyödyllistä ei voikaan enää tehdä... Sentään Univoryt ovat sieltä terveimmästä päästä, joskin seuranaan olleet kaksi hoodyä olivat traagisia tyyppejä.

Näistä kahdesta Univorystä Syyllisyys on kokoajan ollut etäisempi, ehkä koska se oli kokoajan Syöverin takana eikä täten näkynyt niin hyvin. Tajusin tässä sitten, että ehkä Syyllisyys on nimenä osuva juuri siksi, kun 'saatan kokea syyllisyyttä siitä kun en kerennyt kehittämään suhdetta tähän rottaan'. Olisi jotain niin loistavaa tutustua rottaan yksilönä unessa ja joutua sitten tekemään sille peukkuriversio.

Luonteiden kirjoittaminenkin näille on juuri siksi vaikeaa, kun sitä luonnetta ei ole kerennyt koskaan nähdä... No, jos joskus käy niin, että näen uudestaan unta näistä lumipalleroista, voisi tulla mahku tarkastella niitä vähän likemmin.

Mietin nyt vaan, että kenenhän elukoita nämä ovat? Nukeistani siis... Hupi eläinlääkärinä saattaisi olla osuva isäntä, osaisi kotoa käsin ylläpitää eläimiä joilla on vakavia vammoja joko fyysisesti tai psyykkisesti (kuten se Noksanin puuttuva raaja, jonka vanha hooded -uros puri irti).













Lutuskat... Oikeanpuoleinen on tietenkin Syöveri, paremmin onnistunut tyyppi.

Ja vaikka tuossa lukeekin, että Syöveri on paremmin onnistunut... Niin tunnearvo on molemmilla sama. Se on semmonen kiva fiilis. Ehkä minun pitää joskus hankkia kaksi luonnonvalkoista rexiä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olokee sitte immeisiks.